My Sarcastic Life

Magyarország olimpiát rendezne - szerintem nem kéne

2017. július 14. 14:09 - Uranus26

Most kezdődött el a 2017-es FINA Világbajnokság Budapesten. A szervezés korán sem ment nagyon simán... Kérdéses volt, hogy egyáltalán elkészülnek e az uszodák. Nem is beszélve arról, hogy a közlekedésben ez milyen fennakadásokat fog okozni, pláne, ha mondjuk a hármas metró megadja magát (igen, tudom most már engedélyt adtak arra is, ha csak füstöl a metró, attól még szállíthat utasokat... Az év megoldása 2017). 
Egy héttel ezelőtt jártam a Margit szigeten, alig találni olyan területet az eredeti látványosságokon kívül, ahol ne ásnák a földet, vagy le ne zárták volna építkezés miatt. Egy idős bácsi le is szólított engem a buszmegállóban, hogy az üzletek vajon mikor fognak kinyitni egyáltalán. És amellett sem mehetünk el egy szó nélkül, hogy a Margit szigeten találni jó pár hajléktalant, akik jócskán rontják az összképet. 

De nem baj. Igaz, hogy egyszerű vizes világbajnokságot sem tudunk gond nélkül megrendezni, pont alkalmasak leszünk egy nagyobb rendezvény, egy olimpia megrendezéséhez. Természetesen ezt is Budapesten kell rendezni, Magyarországon nincs sehol máshol elég hely a megrendezéshez. A közlekedés? Nem baj addigra majd kitalálunk valamit. Igaz már most majdnem elég alattunk az összes hármas metró, és a buszok egy része még mindig cserére szorul, a MÁV vonatai rendszeresen késnek, mert egy vonat a sok közül majdnem minden nap lerobban. Fontosabb az olimpia, mint az, hogy a dolgozó ember nem tud munkába menni, mert lassan nincs mivel. Majdnem minden jármű öreg, rozsdás, amit újonnan veszünk sokszor az sem működik 100% - osan. 
Nincs elég stadion? Ó abban mesterek vagyunk, építünk még egyet. Nem tudjuk hol elszállásolni a versenyzőket és a turistákat? Építünk még hoteleket. Hogy felépül e az időpontra? Nem biztos, mi nem vagyunk Kína. Kihasználtak lesznek e az újonnan felépített épületek, stadionok? Egy részük biztos hogy nem. Jót tenne e a vendéglátás fellendítésének? Minden bizonnyal. A lakosok, ingázók örülnének neki? A nagy részük biztos nem. Az eleve katasztrofális, megbízhatatlan közlekedésre rábízzuk magunkat minden nap, de hogyha ezt még tovább terheljük azt is elbírja majd a közlekedés? Kíváncsi vagyok, egyáltalán ezen a "kis" világbajnokságon el tudjuk e gond nélkül szállítani az összes turistát A pontból B pontba, és most nem említettem a többi, Budapesti lakost. 

Nagyon megtisztelő és "reklámozás" szempontjából nagyon jó megrendezni egy olimpiát, de nem nekünk. Magyarország kapacitásai nem elegendőek egy olimpia megrendezéséhez és a beleölt pénz hosszú távon nem biztos, hogy megtérülne. Álmodozni szabad, de a valóság (főleg mostanában) nem feltétlenül egyezik az elképzeltekkel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mysarcasticlife.blog.hu/api/trackback/id/tr7912663355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása