My Sarcastic Life

Mounika Só 2.0

2017. július 14. 14:47 - Uranus26

2001... Az az év, amikor elindult Magyarország televíziós történelmének egyik legrosszabb, agymosásra kimondottan alkalmas műsora: a Mónika show. 

Emlékszem, nagyjából 11-12 éves lehettem, amikor a RTL klub, Magyarország vezető kereskedelmi TV csatornája csak úgy ontotta magából a rosszabbnál rosszabb, saját gyártású műsorokat. Győzike, Mónika show, Balázs show, Való Világ, különféle betelefonálós műsorok, Reggeli, és persze a Fókusz és Magyarország telenovellája: a Barátok közt. Közötte délelőtt és délután is lenyomtak 1-2 latin-amerikai szappanoperát, és hétvégenként néha értelmesebb de legtöbbször nézhetetlen filmeket adtak. Az értelmesebb sorozatokat, filmeket csak a Barátok közt után tudtad megnézni. Az első négy műsor miatt a csatorna nyáron  tartott egy időszakot, amikor az ezek miatt kapott büntetéseit töltötte le, és egy kilométernyi szövegben leírták: kb 1,5 óráig nincs adás az ORTT-nek hála. 

A Mónika show-t remélem senkinek nem kell bemutatnom. A műsor egyenlő az időpazarlással. De erre van igény: Emlékszem, az akkori osztálytársaim hogy imádták a műsort és idézgettek belőle, visszaemlékeztek bizonyos karakterekre (Idézem: " bét bóz ütő, mágneses picsájú"). Azonban ennek az ótvar műsornak a szereplői valamint problémái csak 25-30%-ban voltak valósak. A többiben összeszedegették az embereket az utcáról vagy felhívták őket, szerepelnének e egy talk-showban. A naivak pedig belementek, így aprópénzért tudtak hülyét csinálni magukból egy egész ország előtt. 

Életem egyik legszebb napja jött el akkor, amikor véget ért ez a műsor (és már egyik sem volt műsoron az első 4 közül). Erre 2017-et írunk és mire volt szüksége a magyar TV nézőknek? Egy Anikó show-ra. A Mónika show felújított változatára. Ahol ugyanazt a forgatókönyvet követjük, mint 2001-ben, csak felújított köntösben. És hogy növeljük egy kicsit a nézettséget, csőbe húzunk egy híresebb youtuber-t így már az Interneten is erről beszélnek. Katasztrófa. 

Kezdem azt hinni, hogy sosem lesz vége ennek a rémálomnak. Ha ennek az Anikó show-nak vége lesz, jön az újabb reboot. Már csak a műsorvezetőt kell kiválasztani. Lehetne mondjuk Szabó Zsófi és Zsófi show. Mondjuk bárki ,megteszi, akinek éppen nincs munkája és sürgősen fix bevételi forrásra van szüksége a celeb világból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mysarcasticlife.blog.hu/api/trackback/id/tr9412663435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása